maanantai 13. maaliskuuta 2017

päävoitto

Karisto : Arpapeliä : 9789512361670
Kirsti Ellilä: Arpapeliä. Karisto, 2016.

Kirjastosta osui silmiin Kirsti Ellilän Arpapeliä. Kirja vaikutti kiinnostavalta, joten lainasin sen kotiin luettavaksi.

Päähenkilö Mia asuu puolisonsa Markun kanssa kaupungin laitamilla vanhassa puutaloyhteisössä. Perheen viisi lasta ovat jo aikuistuneet ja muuttaneet pois kotoa, pihapiirissä asuu mukavia vuokralaisia. Kaikki on hyvin. Mia on ottanut lasten lähdettyä perheeseen alaikäisen pakolaislapsen, hän kuvitteli mielessään suurisilmäistä pikkyttöä, mutta kamerunilainen Kolumbus onkin jo aikuisuuden kynnyksella oleva nuori mies, reipas ja mukava poika kyllä kaikin tavoin.

Elämä muuttuu, kun Mia saa tuntemattomalta mieheltä raaputusarvan, josta paljastuu suuri rahavoitto. Voitto tuntuu myllertävän kaiken sekaisin, myös sellaiset asiat, joilla ei ole mitään tekemistä rahan kanssa.

Suuri rahavoitto on varmaan lähes jokaisen haaveissa. Jos voittaisin, voisi matkustaa, auttaa tarvitsevia, korjata, remontoida, hankkia jotain, mitä on aina haaveillut... Mutta onko rahavoitto unelmien täyttymys vai painajainen, siinäpä kysymys.

Lukemisen arvoinen kirja, josta merkitsen Helmet-lukuhaasteeseen:
14. Valitsin kirjan takakannen tekstin perusteella
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista
27. Kotipaikkakuntaani liittyvä kirja
39. Ikääntymisestä kertova kirja



Ei kommentteja: