tiistai 21. helmikuuta 2017

Flavia de Luce ja filmimurha

Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä. Bazar, 2016.Suom. Maija Heikinheimo.



Filminauha kohtalon käsissäVoitin kirjakaupan 30€ lahjakortin ja ostin kolme pokkaria, joista tämä on yksi. Tämä on sarjan neljäs kirja, minulla on hyllyssäni aikaisemmat ja olen niistä pitänyt. Päähenkilö Flavia de Luce on 11-vuotias tyttö, joka harrastaa kemiaa ja on kiinnostunut murhista, joita hänen tielleen sattuu aika usein. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun Englantiin.

Flavian perheeseen kuuluvat isä ja kaksi vanhempaa siskoa, monitaitoinen Dogger ja kehno keittäjä rouva Mullet - tyttöjen äiti Harriet on kuollut. Perhe asuu kartanossa, jonka menoista heidän on vaikea suoriutua, ja sen vuoksi isä on suostunut korvausta vastaan luovuttamaan talon uuden elokuvan filmauspaikaksi. Yksi henkilö kuolee, kysymyksessä on selvästi murha. Flavia etsii johtolankoja ja yrittää ratkaista myös Joulupukin arvoituksen. 

Pidin kirjasta, vaikka harmikseni sarjan viehätys vähän karisee kun sarja pitenee (tämä koskee yleensäkin kaikkia sarjoja). Sarjan seuraava osa Kuolleet linnut eivät laula ilmestynee toukokuussa, varmaan sitä ainakin kirjastossa tähystelen luettavakseni.

Helmet-lukuhaasteeseen tämä kirja ei tuo uutta, vaikka rikoshan tässä selvitetään.


Ei kommentteja: